Ångkokning?

Varför ångkoka maten?
Av vad jag läst och förstått så ska detta bevara mera näringsämnen och nyttigheter i maten. Vilket jag inte ser som helt omöjligt då mindre försvinner ner i vattnet.

Hur går jag då när jag ångkokar?

Har man ingen maskin som löser detta så gör man som oss:
Tar en kastrull med lock och en sil.
Fyll på med vatten på botten av kastrullen (det ska inte nå silen men inte hinna koka bort under kokningen).
Sätt silen på kastrullen och fyll den med det du ska ångkoka.

Svårare än så är det inte! Och så pass enkelt att vi kommer fortsätta att ångkoka lilla Cs mat!

Diskussion
Postat av: Susanne

Vill bara tipsa om att det finns ångkokningsinsats att köpa... Har kört med sil också men det funkar ännu bättre med insatsen. Kan vara värt att satsa på eftersom det lär bli en hel del ångkokning :)

Finns på Coop Forum för endast 44,90:-

Som hittat :)

2010-09-12 @ 18:17:02

Innan du diskuterar!
Jag vill gärna skapa en debatt och diskussion, därav att jag föredrar om ni som diskuterar inte gör detta anonymt. Ett anonymnt inlägg KAN komma tas bort om jag inte anser detta tillför något. Även inlägg som bara är svar kan publiceringen dras tillbaka på, MEN alltid kul att få svar på kommentarer så jag läser dom och har kvar dom!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback