BLW

BLW = baby-led weaning
En sida som är lättläst om BLW: http://se.babycenter.com/baby/startingsolids/babyledweaning/

Jag fick frågan om vad jag tycker om BLW, och helt ärligt vet jag inte mycket om det, jag har läst mig till huvuddragen nu idag, och innan bara läst 1 artikel om det. Min spontana reaktion är att det är det ultimata sättet att börja på om man börjar vid 6mån! Barnet får plocka och smaka själv i sin takt, visst låter det bra? Och av vad jag läst så är det precis lika bra som det låter, suttit bra mycket idag och läst trådar, sidor och allt jag kommit över på nätet men inte hittat något negativt. Men kan omöjligt tro att det inte finns några baksidor, men mycket känns det inte som om det finns, för då bör jag i alla fall ha hittat någon.

Enligt BLW är barnet redo för mat när den själv kan plocka upp maten och stoppa den i munnen, ex broccolibuketter. Det behövs inget pincett grepp, utan bara barnet kan gräppa och träffa munnen.

Diskussion

Innan du diskuterar!
Jag vill gärna skapa en debatt och diskussion, därav att jag föredrar om ni som diskuterar inte gör detta anonymt. Ett anonymnt inlägg KAN komma tas bort om jag inte anser detta tillför något. Även inlägg som bara är svar kan publiceringen dras tillbaka på, MEN alltid kul att få svar på kommentarer så jag läser dom och har kvar dom!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback