Smakisar med kött

Jag frågade även dietisten på BVC hur det är med kött, när vågar man testa som absolut tidigast? (Detta mest för att ha en uppfattning om vad som är "för tidigt"). Man läser runt bland andra som startat tidigt med smakisar och de flesta säger 5månader som absolut tidigast. Så jag utgick från det men ville ändå ha lite mera kött på benen, och då är ju en dietist bra! Och den andra frågan jag ställde var om vad som händer om man börjar förtidigt med kött, alltså innan tarmarna är mogna för detta. Är det skadligt för barnet?

Vad fick jag då för svar? Jo, när man gått igenom alla grönsakspuréer och allt känns bra kan man börja blanda i kött. Hon sa ingen ålder eller så. Och vad hädner då om man börjar ge kött förtidigt, dvs innan tarmarna är tillräckligt utvecklade? Jo, diaré. Det går helt enkelt rakt igenom kroppen! Direkt skadligt - Nej. Skadligt om man ändå fortsätter - Ja! Diaré torkar trotsallt ut barnet. Men tarmarna tar inte skada. Det är de svar jag har fått, och på det saättet jag uppfattat dessa.

Har ni fått andra svar får ni gärna dela med er av dessa! Och hörni, kom ihåg att använda huvudet själva, det är kanske inte direkt lämpligt att testa ge kött till en 3mån ;)

Diskussion
Postat av: Susanne

Kör på så smått med BLW och man då ska man kunna testa med det mesta. Alva har provat både falukorv och leverpastej :) går hur bra som helst!!!

2010-09-17 @ 17:13:55

Innan du diskuterar!
Jag vill gärna skapa en debatt och diskussion, därav att jag föredrar om ni som diskuterar inte gör detta anonymt. Ett anonymnt inlägg KAN komma tas bort om jag inte anser detta tillför något. Även inlägg som bara är svar kan publiceringen dras tillbaka på, MEN alltid kul att få svar på kommentarer så jag läser dom och har kvar dom!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback