Spagetti och köttfärssås 2
Ca 4st 6mån burkar
Ingridienser:
½dl rapsolja
1 dl köttfärs
basilika/oregano (välj som du föredrar)
1 delad vitlöksklyfta
hel vitpeppar
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk vatten (använd bruken till tomaterna)
Ca 1 portion spagetti
Hur gör jag?
1. Häll i rapsoljan och köttfärsen i kastrullen och rör om (en jävla massa, vi vi ju inte ha någon stekyta!).
2. När köttfärsen blivit lite smått kokt häller du på kryddor (vitpepparen i tesil, även vitlöken kan vara där) och tomatpuré. Rör om.
3. Häll på krossade tomater och vatten, låt koka upp.
4. Lägg i spagettin och låt den bli mjuk.
5. Mixa/mosa
Tips!
Jag mixar även efter punkt 3 då köttfärsen är svår för min son att svälja om det blir lite förstort, samtidigt som spagettin gärna få ha lite bitar kvar.
Ingridienser:
½dl rapsolja
1 dl köttfärs
basilika/oregano (välj som du föredrar)
1 delad vitlöksklyfta
hel vitpeppar
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 burk vatten (använd bruken till tomaterna)
Ca 1 portion spagetti
Hur gör jag?
1. Häll i rapsoljan och köttfärsen i kastrullen och rör om (en jävla massa, vi vi ju inte ha någon stekyta!).
2. När köttfärsen blivit lite smått kokt häller du på kryddor (vitpepparen i tesil, även vitlöken kan vara där) och tomatpuré. Rör om.
3. Häll på krossade tomater och vatten, låt koka upp.
4. Lägg i spagettin och låt den bli mjuk.
5. Mixa/mosa
Tips!
Jag mixar även efter punkt 3 då köttfärsen är svår för min son att svälja om det blir lite förstort, samtidigt som spagettin gärna få ha lite bitar kvar.
Diskussion
Trackback