Pasta och grönsaksgryta

Blir ca 4-5dl
Ingridienser:
½-1dl okokt pasta (jag använde spagetti)
1 rätt stor morot, i mindre bitar
1cm purjolök, fint fint hackad
2/4dl gröna ärtor
ca 3 broccolibuketter, i mindre bitar
25g smör
Hur gör jag?
1. Koka moroten med lite vatten. Koka pastan i en annan kastrull tills den är överkokt.
2. När moroten blivit mjuk lägger du i resten av ingridienserna och kokar upp tills dessa är mjuka. Vid detta laget ska det knappt finnas något vatten kvar i kastrullen. Lägg sedan i den kokta pastan.
3. Mixa/mosa med smöret till rätt konsistens.
- Jag använde både frusna ärtor och broccolibuketter, vilket känns enklast och bäst.
- Denna rätt kan med fördel mixas lätt, jag mixade så jag hade endel bitar kvar.
- Vill du ha en slätare konsistens är ett tips att passera grytan genom en sil.
- För lite mer smak koka med kryddor i en tesil som du enkelt plockar bort, jag använde 2 lagerblad och 5 svartpepparkorn.
- Smöret gör grytan lite krämigare än om du använder olja.
- Kompletera med fisk, exempelvis lax. Men jag tror de flesta fiskar passar bra.
- Självklart kan du skippa att mixa/mosa, men det ser inte speciellt gott ut så då skulle jag rekomendera att tillsätta lite mjölk/grädde för en krämigare konsistens.
- Överkoka inte pastan så finns det lite tuggmotsånd.
Diskussion
Trackback